När man beger sig ut på paddlingstur är det faktiskt ganska mycket som man behöver komma ihåg att ta med. Då packningen inte kan bli hur stor som helst behöver man verkligen tänka efter vad man behöver packa ner. Det beror också på vilken årstid det är och hur länge man tänkt vara borta. Oberoende av årstid och annat är det i alla fall viktigt att packa ner vissa saker som alltid är bra att ha med.

Packa rätt

Kom ihåg att försöka packa ner allt som skall förbli torrt i dry-bags eller i helt vanliga små plastpåsar. Även om kajaken håller tätt kommer det helt säkert att komma stänk av vatten. Man kanske glömmer stänga en lucka ordentligt eller så fastnar det gräs, sand eller sten mellan kanten och luckan så att luckan inte stängs ordentligt och vatten eller fukt kommer in. Om du åker på en dagstur behöver du inte ta med så mycket. Det är viktigt att vara klädd efter väder och vind. En vind- och regntät jacka kan vara bra. Kanske också en varm tröja om det redan är lite kallare väder. Packa även lite reservkläder i väskan. Sedan är ett par vantar bra att ha med. De både värmer och ser till att du inte får skavsår och blåsor på händerna. På sommaren behöver du säkert solglasögon eftersom det är jobbigt att paddla motsols om det är en extra solig dag. En hatt och solkräm behöver du också. Roliga spel kan alltid vara kul att underhålla sig med när man tar en paus. En dricksflaska med vatten skall du definitivt packa med, eftersom du blir varm av att paddla, samt karta och en kompass. Kolla i förväg på kartan hur rutten kommer att se ut. Naturligtvis behöver man också ta med sig en härlig matsäck. Det är bland det finaste på hela paddlingsfärden när man kan gå iland och njuta en stund.

Packa för en längre tur

Om du åker på en paddlingstur som sträcker sig över flera dagar behöver du det ovannämnda, men till detta får du även packa lite till. Du kommer naturligtvis att behöva ett tält att sova i samt ett liggunderlag. En sovsäck samt ett kök där du kan göra lite mat. Packa ner tillräcklig matlagningsutrustning och glöm inte en tändare. Välj vilken slags mat som ska packas med och försök ta förpackningar som inte tar mycket utrymme. Packa för säkerhets skull ned lite reparationsverktyg, silvertejp och en kniv. Att packa ner ett första hjälpen-kit kan också vara bra, eftersom det kan hända vad som helst under en lite längre paddlingstur. Ficklampa eller pannlampa rekommenderas också för de mörka kvällarna.När du fått allt detta nerpackat så att inte hela kajaken är full med grejer, är det bara att åka i väg. Glöm inte heller att använda flytväst. Ta med lite läsbart och annat kul som ni kan göra om kvällarna då man sitter i tältet. Fast oftast blir det så att man är rätt så trött och helst av allt bara vill krypa ner i sovsäcken och sova efter en heldag i kajaken.